Hvad er god mad?
Der er sikkert gået mange diskussioner henover bordene når snakket er faldet omkring god mad og hvad der i virkeligheden gør sig gældende når det skal vurderet hvor og hvordan man finder frem til den absolut bedste mad. I hvert fald når der er tale om kokke og andre madentusiaster der skal give anmeldelser omkring deres oplevelse på en restaurant eller spisested som de kan dele videre til andre. Men er det kun maden der tæller, eller er der flere faktorer der spiller ind når du skal finde frem til hvad god mad er?
God mad i hjemmet
Når du laver mad derhjemme, så er god mad mange gange dine livretter eller nogle af de udfoldelser der kræver lidt ekstra på den ene eller den anden måde. Her er der måske lidt flere at skulle kokkerere til end blot dig selv og det kan være der skal tænkes lidt kreativt for at alle kan blive tilfredse og vurdere madlavningen til at være god mad. Det er jo ikke således, at det som på en restaurant er et menukort , hvor alle kan vælge frit, men hvor der i stedet skal opnås en form for enighed. Samværet og det at gøre lidt ekstra ud af serveringen, kan dog også være med til at toppe når de endelige karakterer skal gives.
De velkendte stjerner
Når madanmeldere skal rundt omkring i verden for at finde nye steder at uddele stjerner, så er der visse faktorer der spiller ind. Først og fremmest er det oplagt, at når der skal deles ud af michelin stjerner, så er det primært maden der er i fokus. Dog er det faktisk hele restaurationen der bliver bedømt, alt lige fra udseende til personale, stemning og indretning samt den overordnede atmosfære.
Smagsløgene er forskellige
Det er ikke alle der kan understrege at den samme mad kan klassificeres som god. I hjemmet er der ofte tale om retter der koster lidt ekstra og som kun bliver lavet i ganske særlige tilfælde. På spisestederne er det oftest nogle helt andre faktorer der spiller ind. Her er der mere eller mindre mad at finde fra alle verdens hjørner, netop fordi at der er behov for forskellige muligheder. Smagsløgene er nemlig forskellige fra den ene person til den anden og er blandt andet præget af gener, opvækst og de minder der følger med det at spise og sanse.