Fem enkle trin hjælper din latte-kunst med at få succes
Latte kunst er ofte det mest fascinerende for en ny barista, og det er en fantastisk måde at komme ind i den fascinerende verden af kaffe. Latte kunst er let at lære, men det kræver meget øvelse og udholdenhed at perfektionere mønstrene. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at skabe bedre lattekunst.
1.Gør din mælk glat og silkeagtig
Når man laver espressobaserede drikkevarer, kan dampende mælk virke vanskelig, og folk tror ofte, at dette er det sværeste skridt at gennemføre. Folk, der har gennemført et barista kursus, mener, at espresso er langt vanskeligere og sofistikeret. Faktisk er de ret sikre på, at de aldrig rigtig vil forstå kaffe. Men med et par hurtige tip er det nemt at gøre mælken silkeblød.
2.Først basen, så kunsten
Kontrast er det element, som Latte Art ofte overser. Selv din perfekt hældte svane vil virke rodet i mangel af kontrast. Af denne grund bør du hælde mælken gennem crema meget omhyggeligt i starten. Dit maleri vil blive skabt på den mørkebrune blanding, som vil fungere som dit lærred.
Når man laver lattekunst, bruger folk ofte to hældehøjder: 5 cm og 0,5 cm fra drikkens overflade. Brug afstanden på 5 cm, mens du opretter en base eller et lærred til dine illustrationer. Begynd at hælde i midten af koppen og arbejd dig udad i spiralbevægelser. Fortsæt med at gøre dette, indtil din kop er 40-70% fuld, afhængigt af det mønster, du følger. Koppens overfladespænding øges, når den fyldes op. Start tidligt, hvis du vil skabe store designs, så overfladespændingen ikke forhindrer mønsteret i at sprede sig.
3.Bring din kop tættere på og læn dig op ad den
Når du har oprettet lærredet, kan du begynde at oprette illustrationen. Man skal nærme sig ekstremt tæt til overfladen for at skabe kunsten. Du skal læne din kop for at komme temmelig tæt på overfladen. Ellers, hvis du holder din kop lige, vil du enten være for langt væk, eller du bliver nødt til at hælde hurtigt, hvilket sandsynligvis ikke vil kontrollere dit mønster. Når du nærmer dig overfladen, vil du opdage, at du kan hælde langsomt, og der er ingen hastværk. Der vil altid være tulipaner rundt.
Du bør også tænke over, hvordan du holder din kop i hånden. Griber du den ved håndtaget, siden eller bunden? Vælg den position, der er mest behagelig for dig.
4.Film dig selv og andre
Du kan ikke analysere, hvad der gik galt, når du hælder, men hvis du filmer dig selv, kan du arbejde på din teknik. Kontroller, om du er ret tæt på overfladen, eller om du har brug for at komme der før. Når caféen er stille, kan du have det sjovt med at optage hinanden med dine kolleger. Du går videre, hver gang du får feedback.
5.Be Vedholdende og hårdtarbejdende
Dette råd er muligvis det mest afgørende. En topatlet siges at kræve 10.000 timers træning. Selvom det måske ikke tager så lang tid, vil lattekunst utvivlsomt kræve en indsats. Hvis du efter en uges øvelse stadig ikke kan lave et hjerte, skal du ikke bekymre dig. Mængden af hældninger vil utvivlsomt blive til vidunderlig lattekunst.